3 rețete cu burrata
Diferența dintre mozzarella și burrata? Pe scurt și fără să intru în detalii istorice și de productie... burrata e mai moale, cu o textura mai fină iar la mijloc conține un amestec de caimac și smântână cremoasă. Se pretează mai degrabă consumului raw, adică nu este indicată expunerea ei la surse de căldură. Pentru o pizza sau paste folosiți mai degrabă mozzarella. Pentru mai multe diferențe dintre cele 2 tipuri de brânză, click aici.

Salată caprese cu brânză burrata
O bucată de burrata, câteva roșii cherry, busuioc proaspăt, ulei de măsline extra-virgin și un pic de coajă de lămâie netratată. Cea mai simplă rețetă de vară :)

Burrata cu boabe de struguri călite
Boabele de struguri se călesc aprox 2 minute într-o tigaie încinsă bine, dar fără ulei. Veți remarca rapid că boabele se vor umfla, deoarece se creează presiune în interiorul lor de la căldură. Dăm la o parte de pe foc atunci când încep să se spargă ușor. De aceea gustul va fi unul și mai intens. În poză am folosit chiar boabe de struguri de pe bolta noastră, soi românesc din care se face de fapt vin de casă.
La fel procedăm și cu mugurii de pin, îi călim într-o tigaie fără ulei pentru aprox 2-3 minute.
Servim cu ulei de măsline și busuioc proaspăt. Noi nu am avut, așa că am înlocuit cu mentă răcoritoare.

Burrata cu fructe de iarnă
Spălăm și curățăm kaki de coajă. Tăiem felii. La fel procedăm și cu citricele. Eu am folosit mandarine, mergea însă și o portocală. Ne chinuim să curățăm și rodia fără să strivim sâmburii. Călim muguri de pin și semințele de chimion pentru 2-3 minute într-o tigaie fără ulei. La fel de bine ar merge și semințe de coriandru.
Servim cu ulei de măsline extra-virgin și frunze proaspete de busuioc. Iarași nu am avut în casă la momentul fotografierii.... însă a fost la fel de bun :)