top of page

Ananas flambat

Un desert ușor și rapid, care se poate combina bine cu o cupă de înghețată de vanilie. În loc de ananas, puteți folosi și banane. Vezi rețeta cu banane aici.

 

INGREDIENTE

- 1 ananas

- aprox 50g de unt

- 2-3 linguri de zahăr brun

- aprox 30-50 ml de rom, cognac sau whisky

- 1 linguriță de extract de vanilie

Se poate servi cu o cupă de înghețată de vanilie, fistic proaspăt, nesărat și fulgi de cocos.

 

PREPARARE


1) Se curăță ananasul în bucăți mai mici sau rondele.

2) Într-o tigaie topim un pic de unt și adăugăm anansul după ce acesta se topește împreună cu 2-3 linguri de zahăr. 3) Pregătim un chibrit și adăugam 2 linguri de cognac sau rom sau whisky și flambăm (adică dăm foc repede repede înainte să se evapore alcoolul).


5) Luăm de pe foc și mai adăugăm o linguriță de extract de vanilie

6) Opțional putem lua doar anansul de pe foc iar crema o mai lăsăm la foc mic în tigaie, amestecând încontinuu ca să nu se prindă până se mai evaporă apa iar crema devine mai legată. Depinde dacă vă place o cremă mai lichidă sau mai legată...

7) Servim imediat cu o cupă de înghețată de vanilie, fistic proaspăt și fulgi de cocos.

 

Notă

- Marii chefi preferă cognacul pentru flambare, rețeta originală este însă cu rom. Fiind o rețetă de origine creolă de pe o insulă exotică, mai la îndemâna băștinașilor era romul.


- Puteți folosi și zahăr alb, dar cel brun va da o notă de caramel mai interesantă.

 

IMG-9475.jpg

Bună și bine ai venit pe Chez Doinush!

Sunt entuziasmată de tot ceea ce înseamnă mâncare, prefer însă să folosesc alimente și ingrediente locale, de sezon și cât mai puțin procesate (atât cât permite secolul 21...). Sper să descoperi și tu o rețetă care să îți placă printre aventurile mele culinare!

bottom of page