top of page

Banana Bread

Probabil cel mai popular desert al anului 2020 (hello lockdown!) și nu numai. Rețete pentru faimoasa banana bread există câte stele pe cer. Varianta mea este cu zahăr brun, nucă măcinată, rom și diferite mirodenii pentru o notă mai exotică.


Dar ce facem dacă avem doar banane crude?!! Am o soluție și pentru această situație de urgență chiar aici ;)

 

INGREDIENTE


- 120g de unt la temperatura camerei - 200g de zahăr brun - 2 ouă

- 250g de făină - 3 banane foarte coapte - 80g nucă măcinată - praf de copt Opțional - 1 banană mai puțin coaptă pentru decor

- 1 linguriță de extract de vanilie

- 1/2 linguriță de nucșoară măcinată

- 1 linguriță de scorțișoară măcinată

- 1 lingură de rom (rom adevărat, nu esență)

 

PREPARARE

1) Se bat împreună zahărul cu untul până se omogenizează ingredientele și avem o textură cremoasă. Putem adăuga o lingură de rom ca zahărul să se topească mai rapid. 2) Adăugăm și ouăle unul câte unul (împreună cu celelalte mirodenii: nucșoară, vanilie etc) 3) Se cerne făina și se amestecă cu un vârf de sare și praful de copt. Adăugăm amestecul de făină treptat, lingură cu lingură, amestecând de sus în jos cu o spatulă, nu cu mixerul.

4) Pasăm bine bananele cu o furculiță și le adăugăm și pe acestea treptat la aluat. 5) Adăugăm și nuca măcinată și turnăm compoziția într-o formă unsă cu unt și tapetată cu făină. Putem decora cu o banană mai puțin coaptă, tăiată rondele sau în două, pe de-a lungul. Dacă presărăm un pic de zahăr brun peste banana de decor, aceasta va căpăta un aspect ușor caramelizat după coacere.


6) Dăm la cuptor pentru aproximativ 60 de minute la 180 de grade (cuptor electric) și facem testul cu scobitoarea.

 
 

IMG-9475.jpg

Bună și bine ai venit pe Chez Doinush!

Sunt entuziasmată de tot ceea ce înseamnă mâncare, prefer însă să folosesc alimente și ingrediente locale, de sezon și cât mai puțin procesate (atât cât permite secolul 21...). Sper să descoperi și tu o rețetă care să îți placă printre aventurile mele culinare!

bottom of page