top of page

Brioșe cu broccoli

Ceva bun pentru cei mici. Dar și pentru cei mari... În cazul familiei noastre, cele mai multe brioșe au fost mâncate de mama :) Deobicei cei mici au o părere foarte categorică atunci când vine vorba de broccoli. Adica NU. Rețeta aceasta s-ar putea să îi dea pe brazdă. Șansele de reușită cred că sunt totuși și mai mari dacă nu le spunțeți ingredientul secret de la bun început ;)

 

INGREDIENTE

- 100g de făină

- 3 ouă

- aprox 12 buchete de broccoli

- 50g de brânză dulce, stoarsă bine + 50g de telemea

- 1 vârf de sare

- 1 praf de copt
 

PREPARARE


1) În primul rând ungem tava de brioșe cu unt și o tapetăm cu făină ca să fie ready for action atunci când va veni momentul.

2) Spălăm broccoli bine, bine și separăm buchetele de flori de trunchi.


3) Punem apa la fiert și adăugam broccoli pentru 3 minute abia după ce aceasta a început să clocotească. În mod ideal transferăm broccoli într-un castron cu gheață (ajută la păstrarea culorii de verde intens). Dacă nu vă este la îndemână, puteți să țineți broccoli sub un jet de apă rece, rece.


4) Separăm albușurile de gălbenușuri și batem albușurile tare, tare. Adăugăm și gălbenușurile unul câte unul. 5) Se cerne făina, se amestecă cu praful de copt și se adaugă în ploaie, amestecând de sus în jos cu o spatulă.


5) Tocăm cotorul de broccoli și alegem 12 buchete (forma mea de brioșe este pt 12 bucăți).


6) Cotorul îl dăm pe răzătoare și îl incorporăm în aluat împreună cu amestecul de brânză.


7) Umplem fiecare formă de brioșă cu aluat și așezăm câte o floare de broccoli în mijloc.


7) Dăm la cuptor pentru 20 de min la 180 de grade (cuptor electric).

 

Notă

- Eu am folosit brânză dulce și telemea direct de la producători deoarece prefer alimentele locale și proaspete, neprocesate, fără adaos de conservanți pentru a rezista mai mult la raft. Puteți însă înlocui cu feta, ricotta, parmezan, cheddar, cașcaval... ce vă place vouă și ce aveți prin casă.

 
 

IMG-9475.jpg

Bună și bine ai venit pe Chez Doinush!

Sunt entuziasmată de tot ceea ce înseamnă mâncare, prefer însă să folosesc alimente și ingrediente locale, de sezon și cât mai puțin procesate (atât cât permite secolul 21...). Sper să descoperi și tu o rețetă care să îți placă printre aventurile mele culinare!

bottom of page