top of page

Cătinată

Spre rușina mea, eu am descoperit cătina destul de tărziu, cam pe la 30 de ani. Am comandat o limonada simplă la restaurantul Pescăruș din Herăstrău și din greseală am primit o cătinată. I was hooked for life... Așa că vă încurajez și pe voi să încercați această limonadă simplă, dar super sănătoasă. Cătina are de 10 ori mai multă Vitamina C decât citricele, dar și multe altele în plus: Vitamina A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F ... așa de multe că m-am plictisit să le scriu. Se poate face și jeleu, și sirop, se păstrează foarte bine și în miere. E o sursă foarte bună de vitamine în mod special pe timpul iernii. Eu o țin la congelator și din când în când mai scot pentru o limonadă.

 

INGREDIENTE

- 2 linguri de cătină

- 5-6 fire de mentă proaspătă

- 2 lingurițe de miere 

PREPARARE


1) Într-un mojar zdrobim ușor cătina după care o transferăm în recipientul din care o vom servi.


2) Zdobim ușor și menta. Ajută să își lase mai rapid aroma răcoritoare. Transferăm și menta.

3) Adăugăm un pic de apă caldă și amestecăm mierea în apă. Se va topi mai rapid în apă caldă ;)


4) Umplem cu apă și lăsăm peste noapte. Sau cel puțin pentru 2 ore. Rezistă 2-3 zile la frigider. Menta își va pierde din culoare cu cât stă mai mult în apă. Înainte de servire, puteți să strecurați lichidul și să adăugați mentă proaspătă pentru decor.

 
 

IMG-9475.jpg

Bună și bine ai venit pe Chez Doinush!

Sunt entuziasmată de tot ceea ce înseamnă mâncare, prefer însă să folosesc alimente și ingrediente locale, de sezon și cât mai puțin procesate (atât cât permite secolul 21...). Sper să descoperi și tu o rețetă care să îți placă printre aventurile mele culinare!

bottom of page