top of page

Cartofi înăbușiți la tigaie cu mujdei de roșii

Cartofi la tigaie, dar nu ies ca și cartofii prăjiți. Pentru că punem capacul pe tigaie și se fac la abur. Textura e mai altfel, nu mai fac coajă din prăjeală. Folosim și mult mai puțin ulei, cartofii vor fi mai moi, dar și ceva mai lipicioși. Se servesc cu niște telemea rasă sau cu niște mujdei de roșii sau cu pătrunjel proaspăt tocat.... Fiecare cum îi place.

 

INGREDIENTE PENTRU 2 PERSOANE

- 1/2 kg de cartofi

- sare

- usturoi


 

PREPARARE


1) Se spală și se curăță cartofii de coajă. Se taie în bucăți mai mari. Curățăm usturoiul și îl tocăm mai mărunt.

2) Adăugăm ulei în tigaie. Adăugăm și cartofii împreună cu usturoiul atunci când e fierbinte uleiul și acoperim cu un capac.

3) Din când în când îi mai intoarcem cu o lingură sau spatulă ca să se facă pe toate părțile. Vor fi gata în aproximativ 20 de minute. Sarea o adăugăm la final, după ce i-am luat de pe foc.

 

NOTĂ

- nu am dat intenționat cantitatea pentru usturoi pentru că atunci când vine vorba de usturoi, fiecare ș-așa face cum vrea. Unii nu îl suport (whyyyyyyyy???) iar pentru alții nu este niciodata destul :) Deasemenea, noi folosim usturoi românesc din grădină care este mult mai mic decât cel din comerț sau din China. 1 căpățână de usturoi românesc ar fi echivalentul a aprox 2-3 căței de usturoi de la supermarket (dacă vorbim în termeni cantitativi). Dacă vorbim de gust, e fix invers. Ar trebui să puneți mult mai mult usturoi de import ca să atingeți aroma celui autohton. Nu mai înțelegeți nimic? Fix din acest motiv nu dau cantitățile pentru usturoi. Fiecare se descurcă cum poate ;)


 

IMG-9475.jpg

Bună și bine ai venit pe Chez Doinush!

Sunt entuziasmată de tot ceea ce înseamnă mâncare, prefer însă să folosesc alimente și ingrediente locale, de sezon și cât mai puțin procesate (atât cât permite secolul 21...). Sper să descoperi și tu o rețetă care să îți placă printre aventurile mele culinare!

bottom of page