top of page

Cartofi țărănești la cuptor

Cartofi țărănești la cuptor, cu un pic de mujdei cu roșii. O masă rapidă și care umple burtica. Și pe vremea bunicii, și acum :)

 

INGREDIENTE PENTRU 2 PERSOANE

- 1/2 kg de cartofi

- sare


Noi am servit cu mujdei de roșii și mult pătrunjel proaspăt

 

PREPARARE1) Se spală și se curăță cartofii de coajă. Se taie în 4 sau în bucăți mai mari.

2) Ca să iasă crocanți la exterior și moi pe interior, i-am fiert doar 3 minute înainte de a-i da la cuptor. Puteți sări peste acest pas dacă sunteți pe grabă și să dați cuptorul pe funcția de grill. 3) Scurgem bine cartofii fierți și îi așezăm în tava cu ulei (cam 5-6 linguri ar trebui sa fie destul) și îi dam la cuptor, timp de 40 de minute la 200 de grade (cuptor electric). Sau până sunt gata. Deobicei fiecare cuptor functionează după propriile lui reguli... Dacă aveți funcție grill, o puteți activa (dar la 180 de grade) și se vor face mai repede. Dacă vi se pare că îi arde mai repede la suprafață dar nu sunt făcuți pe interior... puteți reduce temperatura. Sau îi acoperiți cu o folie de aluminiu.

 

IMG-9475.jpg

Bună și bine ai venit pe Chez Doinush!

Sunt entuziasmată de tot ceea ce înseamnă mâncare, prefer însă să folosesc alimente și ingrediente locale, de sezon și cât mai puțin procesate (atât cât permite secolul 21...). Sper să descoperi și tu o rețetă care să îți placă printre aventurile mele culinare!

bottom of page