top of page

Ciocolată caldă cu vin roșu

Prima oară când am postat această rețetă pe instagram era ianuarie. Și foarte frig afară. Dacă suferiți și voi din cauza vremii, atunci cu siguranță într-o astefel de situație nu vă puteți decide între un pahar de vin roșu și o ciocolată caldă care să vă încălzească sufletul. Dar de ce să ne stresăm? Life is short, have both!


Ciocolată caldă cu cardamom, piper roșu, scorțișoară și vin roșu. O combinație pur și simplu genială de ingrediente și arome.

 
ciocolata calda cu vin rosu

INGREDIENTE PT 4 PERSOANE - 60 g ciocolată neagră - 300 ml lapte

- 5 semințe de cardamom -1 baton de scorțișoară

- piper roșu - 2 lingurițe de cacao -150 ml de vin roșu - 2-3 linguri de miere sau zahăr brun


 

PREPARARE 1) Zdrobim ușor capsulele de cardamom ca să iasă semințele mai ușor și adăugăm totul (semințe și coajă) împreună cu batonul de scorțișoară și piperul roșu la laptele pe care îl încălzim. Atenție, NU îl fierbem, doar îl încălzim. După care dăm la o parte de pe foc și le permitem mirodonilor să își lase aroma (pentru că asta nu se întâmplă instant). E nevoie de timp ca ele să își lase aroma în lapte. Puteți să lăsați laptele și 2 ore dar și peste noapte. Depinde de cât de intensă doriți să fie aroma. 2) După cel puțin o jumătate de oră de stat, înlăturăm mirodeniile din lapte. 3) Așezăm laptele din nou pe foc și adăugăm și ciocolata tocată mărunt. Flacăra să rămână mică și amestecăm în încontinuu ca să nu se prindă ciocolata de fundul vasului. 4) Adăugăm și cele 2 lingurițe de cacao și vinul roșu și amestecăm încontinuu. 5) La sfârșit adăugăm și mierea sau zahărul brun și amestecăm până se topește. 6) Se servește cald, dar se păstreaza bine și pentru a doua zi.

 

NOTĂ

- Eu am folosit lapte gras, neprocesat, din acela țărănesc. Dar fiert în prealabil.

- Mierea nu devine toxică dacă este încălzită, doar își pierde din valoriile nutritive. Se poate înlocui cu zahăr brun dar și cu zahăr alb, după preferințe sau posibilități.

 

IMG-9475.jpg

Bună și bine ai venit pe Chez Doinush!

Sunt entuziasmată de tot ceea ce înseamnă mâncare, prefer însă să folosesc alimente și ingrediente locale, de sezon și cât mai puțin procesate (atât cât permite secolul 21...). Sper să descoperi și tu o rețetă care să îți placă printre aventurile mele culinare!

bottom of page