top of page

Clătite-Papanași pentru iepuraș

Salvarea pentru masa de Paște pentru copiii care nu vor să audă de ouă fiert, miel, drob și cozonac ;)

Ușor de făcut, cu ingrediente pe care cu siguranță le aveți în casă: ouă, lapte, făină și brânză dulce (rămasă de la Pască). Puteți să le dați formă de iepuraș (ca în poză) sau nu. Gustul va fi același. Dar cred că e ceva mai atractiv, mai wow pt copii dacă văd un iepuraș pe masă :) Noi le-am servit de fapt cu gem si dulceată, fructele au fost mai mult pentru decor.

 

INGREDIENTE

- aprox 150g de făină

- aprox 200ml de lapte gras (eu folosesc neprocesat, din acela țărănesc. Dar fiert în prealabil)

- 2 ouă

- 250g de brânză dulce (sau ricotta)

- 1/2 praf de copt

- 1-2 linguri de zahăr (opțional)

- extract de vanilie (opțional)

- vârf de sare + ulei pt prăjit 

PREPARARE

1) În mod ideal, toate ingredientele ar trebuie să fie la temperatura camerei. Le scoateți cu cel puțin jumătate de oră din frigider înainte să vă apucați de treabă.

2) Separăm gălbenușurile de albușuri. Batem albușurile bine bine cu mixerul (adăugați si cele 2 linguri de zahăr dacă vreți).

3) În alt castron amestecați brânza cu gălbenușurile + lapte și extrat de vanilie. Cu mixerul, telul sau cu o lingură.

4) Cernem făina, adăugăm praful de copt și sarea și o integrăm în compoziția cu brânză. Lingură cu lingură, amestecând cu o spatulă (sau cu lingura...).

5) Adăugăm și albușurile bătute bine, lingură cu lingură, amestecând de sus în jos.

6) Ungem tigaie cu un pic de ulei de floarea soarelui și adăugăm compoziția cu o lingură sau cu un polonic mai mic.

7) După aproximativ 2 minute putem întoarce clătitele și pe cealaltă parte (când încep să se formeze mai multe bule de aer e cam semn că pot fi întoarse ;) ).

8) Pregătim o farfurie mare și întinsă și un castron. Cum e o clătite gata, cum o așezăm pe farfurie și o acoperim ca să rămână caldă.

 

NOTĂ

- Prima clătită nu iese niciodată ca lumea :D

- Personal recomand să pregătiți o cantitate de clătite pe care să o consumați atunci, pe loc. Fără a lăsa pe a doua zi. Sincer acum... cui îi plac clătitele reci. Le mănânci de nevoie, dar nu mai au nici un haz.

 
 


IMG-9475.jpg

Bună și bine ai venit pe Chez Doinush!

Sunt entuziasmată de tot ceea ce înseamnă mâncare, prefer însă să folosesc alimente și ingrediente locale, de sezon și cât mai puțin procesate (atât cât permite secolul 21...). Sper să descoperi și tu o rețetă care să îți placă printre aventurile mele culinare!

bottom of page