top of page

Cookies cu ciocolată și piper Cayenne

O rețetă specială pentru iubitorii de ciocolată. With a twist! Se pare că rețeta ar fi mexicană la origine. Sau cel puțin ideea de a combina ciocolata cu piperul Cayenne.


Ce este piperul Cayenne? De fapt nu este un piper. Este o boia care se face din ardei iuți din soiul Cayenne. De Porsche Cayenne cred că a auzit mai toată lumea. Ei, culoarea aceea de roșu intens vine de la acest ardei iubăreț ;) Au o aromă mai specială, dulce-iute și se pretează bine în sosuri, dulciuri... dar și in maioneză cu avocado (iarăși de inspirație mexicană).

 

INGREDIENTE

- 200g de făină

- 120g de unt la temperatura camerei

- 150g de zahăr

- 100g de zahăr brun

- 200g de ciocolată neagră

- 2 linguri de cacao

- 1 ou

- 1 praf de copt

- 1 vârf de sare

- 1 linguriță de extract de vanilie

- 1 linguriță de scorțișoară măcinată

- 1/4 linguriță de piper cayenne

 

PREPARARE


1) Se amestecă făina cu praful de copt, sarea, scorțișoara, piperul cayenne.

2) Într-un vas separat amestecăm untul cu zahărul brun până obținem o textură cremoasă. Ori folosind mixerul, ori la robot (cu spatula pentru creme). Adăugăm și oul + extractul de vanilie.


3) Reducem viteza robotului și incorporăm și făina, puțin câte puțin (ca să nu sară prin toată bucătăria). 4) Incorporăm și ciocolata tocată mărunt (iarăși la viteză redusă sau cu o spatulă). 5) Într-un castronel pregătim zahărul brun. Pregătim și tava + hârtie de pergament. Dăm drumul la cuptor la 180 de grade.


6) Luăm aprox 1 lingură din aluat, formăm biluțe și le tăvălim prin zahărul brun. Le așezăm în tavă la distanță una de cealaltă deoarece se vor topi la cuptor. 7) Le dăm la cuptor între 11-14 minute la 180 de grade, în funcție de cât de lichidă ne dorim să fie ciocolata pe interior ;)

 
 

IMG-9475.jpg

Bună și bine ai venit pe Chez Doinush!

Sunt entuziasmată de tot ceea ce înseamnă mâncare, prefer însă să folosesc alimente și ingrediente locale, de sezon și cât mai puțin procesate (atât cât permite secolul 21...). Sper să descoperi și tu o rețetă care să îți placă printre aventurile mele culinare!

bottom of page