top of page

Cookies cu coacăze roșii și fistic

Cele mai ușoare și rapide cookies. Care mai merg și în foarte multe combinații. Aici am ales coacăze roșii și fistic la fel de bine ar merge și cu afine sau coacăze negre și ciocolată. Sau cu migdale sau cu nucă... cum îi place fiecăruia!

 

INGREDIENTE

- 125g de coacăze roșii (proaspăte sau congelate)

- 125g de unt la temperatura camerei

- 170g de zahăr brun

- 200g de făină

- 100g de fistic proaspăt, nesărat

- 1 ou

- 1/2 praf de copt

- 1 vârf de sare

 

PREPARARE


1) Tocăm fisticul mărunt, spălăm fructele sau le lăsăm la decongelat.

2) Într-un vas separat amestecăm untul cu zahărul până obținem o textură cremoasă. Ori folosind mixerul, ori la robot (cu spatula pentru creme). Adăugăm și oul.


3) Reducem viteza robotului și incorporăm și făina + praful de copt, puțin câte puțin (ca să nu sară prin toată bucătăria). 4) Incorporăm și fisticul sau nuca sau migdalele tocate mărunt (iarăși la viteză redusă sau cu o spatulă). Iar la final adăugăm și coacăzele roșii și le amestecăm foarte ușor, încercăm să nu le zdrobim prea mult.

5) Luăm aprox 1 lingură din aluat, formăm biluțe și le așezăm în tavă, pe hârtia de pergament la distanță una de cealaltă deoarece se vor topi la cuptor. Sau, dacă suntem pe grabă, pur și simplu așezăm moațe de aluat pe tavă cu ajutorul unei linguri. Așa am procedat în poza de mai sus. Nu au toți biscuiții aceași formă, dar nu a fost sfârșitul lumii. Depinde de timpul la dispoziție și de chef.... La gust vor fi la fel. 7) Dăm totul la cuptor între 11-14 minute la 180 de grade.

 
 

IMG-9475.jpg

Bună și bine ai venit pe Chez Doinush!

Sunt entuziasmată de tot ceea ce înseamnă mâncare, prefer însă să folosesc alimente și ingrediente locale, de sezon și cât mai puțin procesate (atât cât permite secolul 21...). Sper să descoperi și tu o rețetă care să îți placă printre aventurile mele culinare!

bottom of page