top of page

Crap românesc prăjit în mălai

Printr-o minune am găsit într-o zi crap românesc și proaspăt la Selgros. Menționez magazinul deoarece a devenit din ce în ce mai greu de găsit pește românesc în București 😞. Nu știu cum vi se pare vouă, dar mie mi se pare foarte trist că având acces la Dunăre, Marea Neagră și atâtea râuri, lacuri și bălți noi ne bucurăm la o doradă de import. Toate statisticile menționează cât de puțin pește consumă românii, dar prea puțini menționează interesele importatorilor de pește și susținerea politică pe care o au aceștia. Mai pe românește... aș mânca mai mult pește, dar peștele proaspăt și local e cam greu de găsit. Iar mie personal, rafturile acelea cu pește congelat de la supermarket nu mă atrag deloc.


Mie îmi place foarte mult crapul, carnea lui albă și mai grasă. Evident că atunci când eram copil nu îl suportam pentru că se simțea gras la mână și avea oase... și acum, fast-forward câțiva ani mai târziu, mi se pare cea mai mare delicatesă. Cu adevărat un răsfăț de duminică 😊 În mod special dacă mai e și prăjit în mălai. Evident că se poate prepara și la cuptor... dar cine a mâncat vreodată pește prăjit cu mâna knows what I'm talking about.


S-a servit cu mămăligă caldă și mujdei de usturoi 🤤🤤🤤 bun a fost! Mai facem!

 

INGREDIENTE

- 2-3 rondele de crap

- aprox 150g de făină

- aprox 150g de mălai

- ulei de floare soarelui



S-a servit cu mămăligă și mujdei de usturoi











 

PREPARARE



1) Peștele se scoate cu cel puțin jumătate de oră înainte de preparare din frigider, trebuie să fie la temperatura camerei.


2) Se asesonează cu sare și piper pe ambele părți.


3) Într-o farfurie am amestecat făina cu mălaiul și am tăvălit crapul serios prin acest amestec.


4) Am fost generoasă atunci când am adăugat uleiul în tigaie și am prăjit peștele cam vreo 3-4 minute pe fiecare parte. E gata atunci când mălaiul se transformă într-o crustă aurie.

 
 

NOTĂ

- mălaiul nu conține gluten. Dar dacă este procesat într-o fabrică unde se procesează și grâu, atunci s-ar putea să conțină urme de gluten. Deasemenea, se pare că nu este recomandat celor care suferă de boală celiacă.


IMG-9475.jpg

Bună și bine ai venit pe Chez Doinush!

Sunt entuziasmată de tot ceea ce înseamnă mâncare, prefer însă să folosesc alimente și ingrediente locale, de sezon și cât mai puțin procesate (atât cât permite secolul 21...). Sper să descoperi și tu o rețetă care să îți placă printre aventurile mele culinare!

bottom of page