top of page

Cremă de mascarpone cu fructe

Un desert rapid care rezolvă pofta de dulce. Iar în combinație cu fructe proaspete va fi și foarte răcoritor. Și de ce nu... și sănătors. În orice caz mai sănătos decât alte dulciuri.


Am mâncat și vara cu zmeură sau mure proaspete, dar și iarna cu o salată de fructe exotice improvizată. Merge în foarte multe variante.

 

INGREDIENTE

- 150g de mascarpone

- 200g de iaurt grecesc

- 3 linguri de zahăr pudră

- sucul de la 1 lămâie

- fructe proaspete

- fistic, migdale, nucă...
 

PREPARARE


1) Amestecăm mascarpone, iaurtul, zahărul și sucul de lămâie cu un tel sau cu mixerul până se omogenizează toate ingredientele.


2) Gustăm: dacă vrem mai dulce, mai adăugăm zahar. Dacă ni se pare prea dulce, mai adăugăm suc de lămâie. Dacă se simte prea mult mascarpone (care este totuși o brânză mai grasă), mai adăugăm iaurt.


3) Călim fisticul, nucile, migdalele aprox 3-4 minute într-o tigaie fără ulei. Se pot da pt 5 minute și la cuptor, dar mie nu îmi place să dau drumul la cuptor doar pentru atâta lucru.... după care le strivim ușor cu un făcăleț/sucitor.


4) Pregătim fructele, așezăm crema de mascarpone în niște cupe mai frumoase și decorăm cu fructe și nuci.


Combinația mea preferată este de afine + fistic ;) dar fiecare cum îi place!

 

IMG-9475.jpg

Bună și bine ai venit pe Chez Doinush!

Sunt entuziasmată de tot ceea ce înseamnă mâncare, prefer însă să folosesc alimente și ingrediente locale, de sezon și cât mai puțin procesate (atât cât permite secolul 21...). Sper să descoperi și tu o rețetă care să îți placă printre aventurile mele culinare!

bottom of page