top of page

Feta în crustă de susan cu miere

Un preparat grecesc, foarte ușor de făcut. Poată vă gândiți că nu prea merge brânza sărată cu miere. Inițial și eu aș fi zis la fel. Dar gândiți-vă cât de des se servesc brânzeturile de tip francez cu miere, peltea de gutui, caise uscate, nuci etc etc. Atunci când vine vorba de brânză, chiar se combină minunat dulcele cu săratul.


Rețeta originală evident că este cu brânză fet autentică. Dar!

1) nu prea mă încântă atât de mult brânza feta de la supermarket. Încă nu am găsit un brand care să mă convingă și care să ofere aceeași calitate de feta proaspătă ca în Grecia.

2) Mie îmi place să dau o notă locală preparatelor (atunci când se poate) așa că feta pe care am folosit-o eu a fost de fapt o telemea românească, dar de calitate superioară. Am găsit ceva pe gustul meu la Fermele ADO, din Țara Hațegului. Brânzeturile lor de la poalele Muntelui Retezat nu m-au dezamăgit niciodata și așa a fost cazul și de data această. Telemeaua a fost cremoasă, dar nu prea sărată. S-a topit ușor în tigaie dar și-a păstrat din consistență. Chiar a fost genială. Voi evident că puteți folosi și feta sau ce brânză vă place vouă.


Feta în crustă de susan se poate servi la micul dejun, brunch. Ca antreu sau ca desert, la prânz sau la cină. Cum vă place vouă.

 

INGREDIENTE PT 3 PORȚII

- aprox 250g de feta grasă, scursă bine

- 1 ou

- 150g de făină

- 150g de susan alb

- 1 lingură de susan negru

- miere proaspătă, lichidă

- ulei de măsline pt prăjit (sau de floarea soarelui)


 

PREPARARE

1) Tăiem brânză în felii. Grosime aprox 1,5 cm.

2) Pregătim 3 farfurii întinse: una cu 1 ou bătut, una cu făină, una cu susan.


3) Încingem uleiul în tigaie (în mod ideal ar trebui să măsurăm aprox 1 deget de ulei în tigaie).


3) Tăvălim feta bine, bine pe toate părțile prin făină, ou și susan.


4) Adăugăm feta în uleiul încins bine. Întoarcem după aprox 2 minute. În mod ideal înainte să înceapă să curgă brânza din ea.


5) Se servește cald, cu un pic de susan negru pentru decor (dar și gust) și multă, multă miere.

 

NOTĂ


- puteți feli feta și în formă de cheese-sticks/bețișoare pentru porții mai mici.

- e ok dacă nu aveți susan negru. Gustul va fi în mare parte același.

 
 

IMG-9475.jpg

Bună și bine ai venit pe Chez Doinush!

Sunt entuziasmată de tot ceea ce înseamnă mâncare, prefer însă să folosesc alimente și ingrediente locale, de sezon și cât mai puțin procesate (atât cât permite secolul 21...). Sper să descoperi și tu o rețetă care să îți placă printre aventurile mele culinare!

bottom of page