top of page

Fursecuri cu unt

Cele mai fragede fursecuri. Rețeta de la mama. Merg și în varianta de pișcoturi.

 

INGREDIENTE

- 150g de unt la temperatura camerei

- 150g de zahăr pudră

- 150g de făină

- 2 ouă

- 1/2 praf de copt

- 1 vârf de sare
 

PREPARARE


1) Într-un vas frecăm untul cu zahărul până obținem o textură cremoasă. Ori folosind mixerul, ori la robot (cu spatula pentru creme). Adăugăm și ouăle, unul câte unul.


3) Reducem viteza robotului și incorporăm și făina + praful de copt, puțin câte puțin (ca să nu sară prin toată bucătăria).

4) Aluatul va fi foarte moale, dar nu trebuie să se lipească de degete. În funcție de calitatea ouălelor sau a untului, s-ar putea să mai fine nevoie de un pic de făină.

5) Transferăm aluatul pe planșa de gătit presărată cu făină. Intindem aluatul cu un sucitor, ar trebui să aibă o grosime de aprox 0.5 cm.


6) Apăsăm formele dorite în aluat. Formele le putem da înainte prin făină ca să nu se lipească de aluat. Transferăm pișcoturile pe tava cu hârtie de pergament. Aluatul rămas îl frământăm și iar îl întindem cu sucitorul și apăsăm formele dorite în aluat. Repetăm până când mai avem foarte puțin aluat la dispoziție. Ultimei bucăți de aluat îi putem da formă de cornuleț ca să intre și el la cuptor. Nu se aruncă nimic ;)

7) Dăm tava la cuptor pentru aprox 15 minute la 180 de grade. După ce s-au răcit se mai poate presăra zahăr pudră peste ele pentru decor. Sau nu :)

 
 

IMG-9475.jpg

Bună și bine ai venit pe Chez Doinush!

Sunt entuziasmată de tot ceea ce înseamnă mâncare, prefer însă să folosesc alimente și ingrediente locale, de sezon și cât mai puțin procesate (atât cât permite secolul 21...). Sper să descoperi și tu o rețetă care să îți placă printre aventurile mele culinare!

bottom of page