top of page

Gin cu suc de mere

Un ginuleț cald cu suc de mere. Și tare mai e bun! Ca să mai diversificăm un pic de la clasicul vin fiert ;)

 
ciocolata calda cu vin rosu

Ingrediente pentru 1 persoană - 150ml de suc de mere - 40ml de gin

- aprox. 1 linguriță de zahăr - 1 baton de scorțișoară

- 2 steluțe de anason

 

PREPARARE

1) Se încălzește sucul de mere cu un baton de scorțișoară, 2 steluțe de anason și un pic de zahăr. Nu fierbem să dea în clocot, doar încălzim.


2) Se lasă minim 30 de min la infuzat (trebuie să așteptăm un pic ca să își lase mirodeniile aroma. Ideal ar fi de la 2 ore în sus.


3) Încălzim sucul de mere din nou înainte de servire după care amestecăm cu ginul. Iarăși, nu fierbem. Încălzim. Nu punem amestecul de gin cu suc de mere pe foc deoarece la fierbere se evaporă alcoolul din gin.

 

NOTĂ

- evident că se poate servi și rece, dar este mult mai plăcut la gust cald. Mai ales când e friguleț afară.


- Eu am folosit suc de mere de la vânzătorii din piață (e proaspăt, fără conservanți). Dacă nu știați, când încep să li se strice merele, producătorii le duc la presă pentru suc. Există multe și la noi, în mod special în provincie. Recomand să alegeți sucul mai tulbure, așa arată un suc de mere natural. Înseamnă că nu s-au adăugat alte substanțe pentru a-l face mai clar și mai deschis la culoare.


- Am folosit un Gordon’s Dry Gin pentru că asta aveam în casă. Voi folosiți ce vă place vouă :)

 

IMG-9475.jpg

Bună și bine ai venit pe Chez Doinush!

Sunt entuziasmată de tot ceea ce înseamnă mâncare, prefer însă să folosesc alimente și ingrediente locale, de sezon și cât mai puțin procesate (atât cât permite secolul 21...). Sper să descoperi și tu o rețetă care să îți placă printre aventurile mele culinare!

bottom of page