top of page

Inimioare de cremwursti

O rețetă foarte simpatică pe care cred că am descoperit-o la un moment dat pe TikTok. Pe moment am și uitat-o pentru că de fapt nu sunt eu cel mai mare fan de cremwurști .... dar mi-am adus aminte de ea de Valentines Day. Și cred că ar merge în general pentru un breakfast in bed romatinc, dar rapid :)


Se face extraordinar de ușor și rapid. Singura atenționare din partea mea este faptul că nu merge cu cremwurștii noștri românești. Gen de la Angst sau de la Meda. Trebuie să căutați mai degrabă un fel de cârnăciori/wurst ceva mai tari și mai lungi. Cremwurștii noștri sunt mai buni la gust, dar devin foarte moi atunci când se fierb iar uneori se și sparg. Pentru această rețetă eu am folosit cremwurști care se comercializează la pachet de 4, în folie de plastic de la raionul de mezeluri ambalate de la Auchan. Din păcate nu mai țin minte brandul. Dar sunt convinsă că vă veți descurca și fără această informație prețioasă.

 

INGREDIENTE

- 2 cremwurști mai lungi

- 2 ouă


Se poate servi cu muștar, un castravete murat, o salată de legume... cum vă place vouă.
 
 

PREPARARE


1) Fierbem cremwurștii conform instrucțiunilor de pe ambalaj.


2) Îi lăsăm să se răcească un pic, după care îi tăiem de-a lungul, dar nu complet. Doar 3/4 din lungime ca să putem forma inimioare pe care le închidem cu o scobitoare.


3) Adăugăm un pic de ulei în tigaia încălzită, adăugăm și cremwurștii inimoară după care spargem un ou în inimioară.


4) Dacă cumva curge un pic de albuș pe sub cârnat, nu-i nimic. Înlăturăm cu o spatulă.


5) Acoperim cu un capac și lăsăm la foc mic. Ca să se facă mai rapid ouăle, dar să nu se ardă cremwurștii.

 IMG-9475.jpg

Bună și bine ai venit pe Chez Doinush!

Sunt entuziasmată de tot ceea ce înseamnă mâncare, prefer însă să folosesc alimente și ingrediente locale, de sezon și cât mai puțin procesate (atât cât permite secolul 21...). Sper să descoperi și tu o rețetă care să îți placă printre aventurile mele culinare!

bottom of page