top of page

Morcovi glazurați în miere

O rețetă rapidă și gustoasă și poate și o metodă bună de a convinge pe cei mici (și poate și pe cei mari...) să consume mai mulți morcovi ;)


Dacă vă faceți griji cu privire la mierea din tigaie, să știți că miere nu devine toxică expusă la o temperatură așa de mică. Ea doar își pierde valoriile nutritive. Pentru că mierea nu este doar un îndulcitor, este și un medicament care conține anumite vitamine care se pierd atunci când este folosită în preparate. Deci dacă o folosiți pe post de medicament.... nu vă va ajuta această rețetă (dar nici nu va dăuna). Dacă o folosiți pe post de îndulcitor natural, neprocesat spre deosibire de zahăr, atunci cu siguranță vă va plăcea și această rețetă!

 

INGREDIENTE PT 2 PERSOANE

- 3-4 morcovi de mărime medie

- 2-3 lingurițe de miere

- sucul de la 1/2 lămâie

- pătrunjel

- sare & piper

- aprox 50g de unt

 

PREPARARE


1) Morcovii se spală și se curăță de coajă. Se taie de-a lungul și se fierb aprox 5-6 minute după care se scurg (adăugăm morcovii o dată cu apă deoarece fiind rădăcinoase, se fierb mai greu).


2) Topim untul într-o tigaie și adăugăm și morcovii scurși.


3) Îi călim 2-3 minute după care adăugăm și zeama de lămâie și mierea.


4) Acoperim cu un capac și îi lăsăm să se facă la abur.


5) La sfârșit putem adăuga și un pic de pătrunjel tocat pentru un mic de culoare. Dacă adăugăm pătrunjelul cât timp morcovii sunt încă în tigaie, pe foc... acesta își va pierde din intensitatea culorii. Adică ca în poza de mai jos ;)

 
 

IMG-9475.jpg

Bună și bine ai venit pe Chez Doinush!

Sunt entuziasmată de tot ceea ce înseamnă mâncare, prefer însă să folosesc alimente și ingrediente locale, de sezon și cât mai puțin procesate (atât cât permite secolul 21...). Sper să descoperi și tu o rețetă care să îți placă printre aventurile mele culinare!

bottom of page