top of page

Mujdei de roșii

Mujdei cu roșii. Un dip extraordinar de rapid și gustos. Dacă vreți, îl puteți vedea ca pe un văr îndeparat al spaniolul Pan con tomate (care se servește cu ulei de măsline și se întinde pe pâine). Numai că noi românii folosim deobicei mujdeiul ori peste cartofii de la cuptor, ori peste o ceafă de porc la grătar.

 

INGREDIENTE

- 1 roșie mare

- usturoi

 

PREPARARE


1) Luăm cățeii de usturoi, îi curățăm de coajă și îi pisăm într-un mojar.


2) Se ia o roșie mare și se spală bine, bine. Apăsăm cu lama unui cuțit pe toata suprafața roșiei după care o curățăm de coajă. Vă asigur că așa se curăță mai rapid coaja ;)

3) Dăm roșia pe răzătoare și amestecăm cu usturoiul.

 
 

NOTĂ

- nu am dat intenționat cantitatea pentru usturoi pentru că atunci când vine vorba de usturoi, fiecare ș-așa face cum vrea. Unii nu îl suport (whyyyyyyyy???) iar pentru alții nu este niciodata destul :) Deasemenea, noi folosim usturoi românesc din grădină care este mult mai mic decât cel din comerț sau din China. 1 căpățână de usturoi românesc ar fi echivalentul a aprox 2-3 căței de usturoi de la supermarket (dacă vorbim în termeni cantitativi). Dacă vorbim de gust, e fix invers. Ar trebui să puneți mult mai mult usturoi de import ca să atingeți aroma celui autohton. Nu mai înțelegeți nimic? Fix din acest motiv nu dau cantitățile pentru usturoi. Fiecare se descurcă cum poate ;)


- recomand o roșie românească, de sezon. Cele de la solar care se găsesc în timpul iernii și primăverii sunt mult mai tari, nu se poate îndepărta coaja foarte ușor și nici nu sunt foarte suculente.

 

IMG-9475.jpg

Bună și bine ai venit pe Chez Doinush!

Sunt entuziasmată de tot ceea ce înseamnă mâncare, prefer însă să folosesc alimente și ingrediente locale, de sezon și cât mai puțin procesate (atât cât permite secolul 21...). Sper să descoperi și tu o rețetă care să îți placă printre aventurile mele culinare!

bottom of page