top of page

Rice noodles cu carne de vită

O salată asiatică, călduță și dulce-acrișoară cu un steak de vită românească. Mie îmi place această salată pentru că îmi aduce aminte de Asia, dar nu are arome atât de puternice. Nu vreți cu carne de vită? No problem, nu o iau personal. Deși nu ar strica o bucățică de carne de vită din când în când. În loc de suplimente de fier, zinc și magneziu... mai bine o dietă echilibrată. DAR, daca vreți altceva, merge si cu un grătărel de pui sau curcan, creveți sau tofu. Voi să fiți fericiți! Cum am pregătit steak-ul de vită T-Bone puteți citi aici. Dar voi puteți folosi și alt cut de vită, gen Ribeye sau Rump Steak. Pentru varianta vegetariană și vegană, puteți înlocui carnea de vită cu tofu.

 

INGREDIENTE PENTRU 2 PERSOANE


PT STEAK vezi rețeta aici.

PT SALATĂ

- 1 pachet de rice noodles

- 2 roșii medii

- 2-3 castraveți medii

- 2 cepe roșii medii

- aprox 100g alune prăjite (fără sare)

- coriandru (aprox 70g)

- 1 lime

- 3 linguri sos de soia

- 1 lingură ulei de susan

- 1 lingură semințe de susan albe

- 1 linguriță de zahăr brun (sau miere)

Opțional: chili, ardei, alte legume


 

PREPARARE


1) Pregătim legumele: spălăm bine roșiile și castraveții. Pentru un vibe mai asiatic, puteți să le tăiați de-a lungul, în formă de bețișoare. Curățăm și tăiem ceapa. Curățăm alunele de coaje. Tăiem lime în două. O jumătate o tăiem felii. Cealaltă jumătate o vom folosi la dressing. Spălăm bine coriandru și îl tocăm mărunt.


2) Umplem un castron mai încăpător cu apă fierbinte și înmuiem rice noodles în apa fierbinte pentru aprox 10 min. După care le scoatem și le scurgem bine.


3) În castronul de servit adăugăm mai întâi ceapa, presărăm un pic de sare și o frecăm cu mâinile.


4) Adăugăm și roșiile și castraveții, coriandru tocat mărunt. Nu voi adăuga sare peste legume pentru că mi se pare că sosul de soia este deja destul de sărat. Adăugăm și tăiețeii din orez și pregătim dressingul.


5) Pentru dressing adăugăm sucul de la 1/2 de lime, sosul de soia, uleiul de susan și zahărul brun (sau un pic de miere) într-un castronel mai mic. Amestecăm bine cu un tel până se omogenizează toate ingredientele. După care turnăm peste legume și rice noodles și amestecăm.


6) Adăugăm și bucățiile de steak deasupra, decorăm cu susan alb, alune, felii de lime și câteva frunze de coriandru.
 

NOTĂ


- Atenție! Orezul este gluten-free în mod natural. Și tăiețeii de orez sunt gluten-free. Dar dacă sunt procesați într-o fabrică unde se procesează și grâu... atunci s-ar putea să conțină urme de gluten. Citiți cu atenție eticheta de pe ambalaj.


- Puteți înlocui carnea de vită cu fâșii de piept de pui sau curcan, creveți sau tofu. În cazul acesta adăugați carnea înainte de dressing și amestecați totul împreună.


- Știu că mulți dintre voi aveți sentimente foarte puternice vis-a-vis de coriandru (care merg în direcția de HATE total și absolut), așă că evident că îl puteți înlocui cu pătrunjel.

- Gustul asiatic vine de la dressing, lime și coriandru. Dacă nu aveți sos de soia și ulei de susan în casă, merge și cu ulei de măsline. Evident că nu va mai avea aceeași notă exotică.... dar va fi în continuare comestibil ;)

 

IMG-9475.jpg

Bună și bine ai venit pe Chez Doinush!

Sunt entuziasmată de tot ceea ce înseamnă mâncare, prefer însă să folosesc alimente și ingrediente locale, de sezon și cât mai puțin procesate (atât cât permite secolul 21...). Sper să descoperi și tu o rețetă care să îți placă printre aventurile mele culinare!

bottom of page