top of page

Salată de crudități

O salată rapidă și super sănătoasă. Indiferent dacă vă aflați sau nu la dietă .... Salata de crudități mai este și delicioasă cu atâtea arome de legume care se combină. Și dacă totuși vi se pare prea "crudă"... puteți adăuga 1-2 linguri de maioneză sau iaurt grecesc. Mai simplu decât atât nici că se poate.


Rețeta pentru rasolul alb de vită din poză o găsiți aici.

 

INGREDIENTE PT 2 PERSOANE


- 1/2 varză

- 1 morcov

- 1 măr

- 1 ridiche neagră

- sucul de la 1/2 de lămâie + 3 linguri de ulei de măsline

sau

- sucul de la 1/2 de lime + 3 linguri de sos de soja și susan negru pentru decor

 


PREPARARE


1) Spălăm bine bine toate legumele și le curășăm de coajă. Varza o curățăm de primele 1-2 straturi exterioare și îi îndepărtăm cotorul. Mărul îl curățăm de coajă și înlăturăm casa, sâmburii și codița.


3) Dăm legumele pe răzătoare sau la robot.

4) Transferăm legumele în bolul din care vom servi salată și adăugăm sucul de la o jumătate de lămâie + 3 linguri de ulei de măsline. Amestecăm bine și servim proaspăt. Putem lăsa și pe a doua zi, dar mărul are tendința de a se închide la culoare.


Opțional: Puteți folosi sucul de la jumătate de lime și 3 linguri de sos de soja + susan negru și alune nesărate pentru un vibe mai asiatic.

 
 

IMG-9475.jpg

Bună și bine ai venit pe Chez Doinush!

Sunt entuziasmată de tot ceea ce înseamnă mâncare, prefer însă să folosesc alimente și ingrediente locale, de sezon și cât mai puțin procesate (atât cât permite secolul 21...). Sper să descoperi și tu o rețetă care să îți placă printre aventurile mele culinare!

bottom of page