top of page

Sandwich cu ton

O rețetă care cu siguranță există de foarte mult timp. Eu am descoperit-o la olandezi. În țara where sandwich is king :D În caz că nu știați, olandezii preferă un prânz foarte rapid, deobicei rece. Un sandwich sau o salată după care se întorc repede la muncă. Iar adevăratul festin vine seara, atunci când se ia masa cu familia sau cu prietenii. De aceea sunt și foarte creativi atunci când vine vorba de sandwichuri. Și de maioneze. Le mai place și maioneza foarte mult, dar asta o lăsăm pentru o altă postare :D


Rețeta este una rapidă, se pun toate ingredientele la un loc (5 la număr!), se dă totul la blender și se întinde această pastă de pește pe pâine. Mie mi se pare că merge bine cu o bere.... dar depinde dacă sunteți la serviciu sau nu.

 

INGREDIENTE PENTRU 2 PERSOANE

- 200g de ton (sau 2 conserve de ton în ulei de floarea soarelui)

- 1 lingură de capere

- 1 castravecior murat

- 1 ceapă roșie medie

- zeama de la 1/2 de lămâie

- sare & piper 

PREPARARE


1) Curățăm ceapa de coajă și o tăiem. Eu prefer felii pentru că îmi place să se întrevadă un pic culoarea ei în crema finală de ton. Tocăm castraveciorul mai mărunt.


2) Scurgem bine tonul de ulei și îl adăugăm într-un bol împreună cu caperele, castraveciorul tocat, ceapa și zeamă de lămâie. Dăm totul la blendur. Eu prefer o textură mai grosieră, să mai poți recunoaște caperele, bucățile de castravete și ceapa. Dacă preferați o textură mai cremoasă, dați la blender până iese crema așa cum vreți voi. Dacă vi se pare prea uscată, mai completați cu un pic de ulei din conservă (sau cu ulei de măsline).

 

NOTĂ

- puteți înlocui castravetele cu cornichons (same, same but different)

- puteți adăuga și 1/2 de lingură de maioneză dacă vreți să fie și mai cremoasă

 

IMG-9475.jpg

Bună și bine ai venit pe Chez Doinush!

Sunt entuziasmată de tot ceea ce înseamnă mâncare, prefer însă să folosesc alimente și ingrediente locale, de sezon și cât mai puțin procesate (atât cât permite secolul 21...). Sper să descoperi și tu o rețetă care să îți placă printre aventurile mele culinare!

bottom of page